book online

7-14 martie 2020 | Val di Sole
Aduna-ti gasca si pregatiti-va pentru o saptamana de vis in Alpii Italiei!
Rezerva un apartament complet pentru tine si gasca ta sau fa-ti noi prieteni alegand cazare in regim de hostel. Pachet turistic detaliat aici.

ANULAT

Din cauza alertelor de calatorie cauzate de prezenta virusului Corona in Nordul Italiei, evenimentul programat pe 7-14 martie 2020 se anuleaza.

Zece sfaturi SALVAMONT pentru schiori si snowboarderi

Siguranta pe partie tine in primul rand de comportamentul nostru.
 • 1. Respectati ceilalti schiori sau snowboarderi si nu ii puneti in pericol prin manifestarile voastre
  2. Adaptati-va viteza si maniera proprie de a schia conform pregatirii tehnice, conditiei fizice, starii zapezii, gradului de dificultate a partiei, conditiilor atmosferice si densitatii traficului de partie.
  3. Alegeti-va ruta cu atentie si lasati suficient spatiu intre voi si schiorii din fata
  4. Lasati destul spatiu intre voi si schiorii pe care ii depasiti. Depasirea sa fie suficient de larga pentru a evita o eventuala evolutie neasteptata a celui ce urmeaza sa fie depasit.
  5. Priviti in sus si in jos de fiecare data inainte de a intra pe partie, inainte de a traversa o partie sau inainte de a relua parcursul dupa o oprire temporara
  6. Nu stationati decat la marginea partiei sau acolo unde puteti fi vazuti cu usurinta de catre ceilalti schiori. In cazul caderii eliberati partia in cel mai scurt timp posibil.
  7. Urcarea sau coborarea pe jos se fac exclusiv pe marginea partiei.
  8. Respectati marcajele instalate. Marcajele internationale pentru gradele de dificultate
  ale partiilor de schi:
 • Grad de dificultate – Marcaj
 • Foarte usor – verde
 • Usor – albastru
 • Mediu – rosu
 • Dificil – negru

9. In cazul in care sunteti accidentati sau asistati la un accident oferiti asistenta necesara si chemati imediat ajutor.Anuntati Dispeceratul National Salvamont la numarul de telefon Salvamont / 0725826668. In cazul producerii unui accident pe partie specificati telefonic urmatoarele: numele dumneavoastra, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor, cand s-a produs accidentul si locul unde se gasesc persoanele accidentate. Incercati sa protejati accidentatul pana la venirea echipei de salvatori montani.
10. In cazul unui accident faceti schimb de contacte cu cei implicati si cu martorii.