book online

7-14 martie 2020 | Val di Sole
Aduna-ti gasca si pregatiti-va pentru o saptamana de vis in Alpii Italiei!
Rezerva un apartament complet pentru tine si gasca ta sau fa-ti noi prieteni alegand cazare in regim de hostel. Pachet turistic detaliat aici.

ANULAT

Din cauza alertelor de calatorie cauzate de prezenta virusului Corona in Nordul Italiei, evenimentul programat pe 7-14 martie 2020 se anuleaza.

Italy: Ice Music | The sound of musical instruments made of ice

Concerte cu artiști care cântă la instrumente din gheață, într-un ice dome, la peste 2.600 de metri altitudine. Este experiența inedită care poate fi trăită în vacanța de schi la Val di Sole, Italia.

Teatrul-iglu, creația artistului American Tim Linhart, a fost construit pe ghețarul Presena și poate găzdui până la 300 de oameni. Liniile curbate par să îi adune laolaltă pe toți cei care vin să se bucure de atmosfera magică a spectacolelor muzicale. Instrumentele sculpate din gheață îți încălzesc simțurile, iar luminile care pulsează se reflectă pe pereți creând, pentru câteva ore, o lume plină de emoții.

Temperatura din interiorul ice dome-ului variază între -8 și -13 grade Celsius, pentru ca instrumentele să rămână intacte. Tim Linhard a creat de la viori și viole din gheață, la chitare și instrumente de percuție. La iglu se poate ajunge cu telecabina Paradiso direct din Pasul Tonale.

Patru concerte au loc săptămânal, din 4 ianuarie până în 29 martie 2020, în fiecare joi și duminică. Artiștii care vin aici abordează cele mai diverse genuri muzicale, de la jazz, la pop, rock sau muzică clasică.

Cei care vor să și doarmă, literlamente, în gheață, pot face asta într-unul din cele trei igluri amenajate în apropierea sălii de concerte.  Dormitoarele de lux au fost amenajate cu mobilă sculptată tot în gheață și au tematică diferită: Artic Room păstrează un design ce amintește de peisaje arctice cu urși polari și stalactite, Frost Room este un dormitor cu butoaie de lemn înconjurate de căprioare, iar Chalet Room vine cu un decor tipic pentru o cabană de munte, cu șemineu. Lângă, la Capanna Presena, turiștii se pot relaxa la un spa cu jacuzzi, sauna și baie turcească din care se poate admira panorama ghețarului luminată doar de lună și stele.